ATIK KAĞIT TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLAMIŞTIR

ATIK  KÂĞIT / KİTAP TOPLAMA KAMPANYASI

1-  Kampanya  21 MAYIS -14 HAZİRAN  tarihleri arası yapılacak.

2-  Atık kâğıtlar/kitaplar vb. sınıf öğretmeni tarafından teslim alınarak, kat hizmetlilerden temin edilecek kalın çöp poşetlerinde biriktirilerek okul idaresi tarafından tartılacaktır.

4-  Asgari her öğrenciden 15 kg atık kâğıt / kitap istenecek.

5-  Toplanan atık kâğıtlar/kitaplar görevli personele teslim edilerek depolarda biriktirilecek.

6-  Okul genelinde en çok atık kâğıt/kitap toplayan her zümreye 2 tane olacak şekilde, toplam 8 sınıfa Okul sınıf Geometri takımı alınarak hediye edilecek

7-  Ayrıca en çok atık kağıt toplayan 3 öğretmene de ‘Çevreci Öğretmen’ ödülü verilecektir.

DİKKAT UNUTMAYALIM: 20 yaşındaki ağaçtan 60 kg. kağıt elde edilirken, 150 kg. atık kağıttan 100 / 140 kg. mamul kağıt/ karton elde etmek mümkün olmaktadır.

20-05-2019

Orman Kaynakları Açısından;

Türkiye´de orman kaynakları kağıt üretimine paralel olarak gelişmemekte, bu yüzden kağıt sanayi için hammadde sıkıntısı doğmaktadır. 1 ton kağıt üretimi için takriben 3 m³ ağaca ihtiyaç vardır ki, atık kağıdın değerlendirilebilmesi ile odun kullanımı sınırlandırılabilmektedir.

İstatistiklere Bakıldığında;

Atık kağıt kullanılmaması halinde; Türkiye´de günde 175 hektar, Dünya´da ise her dakikada 110 bin hektar orman yok olmakta. Bunun getireceği doğa tahribatı ve ekolojik dengeye verdiği zarar ise hiçbir ekonomik bedelle ödenmeyecek kadar ağırdır.

Yayın: 20.05.2019 - Güncelleme: 20.05.2019 17:48 - Görüntülenme: 1223